Aktiviteter

Utanför dörrarna väntar en ovanligt bra bit av Sverige. Vi erbjuder bästa förutsättningar för aktiviteter med avkoppling, teambuilding, gemenskap och laddning av batterierna.

Njut av vår sjöbastu med panoramautsikt över Mälaren. Vår egen strand är till ert förfogande, liksom vin- och whiskyprovning, boulebana, tennisbana, pool, jacuzzi och båt.

Vi vill gärna slå ett slag för golfen. Alldeles i närheten av Friibergh finns några av de allra bästa golfbanorna i Sverige. Vi samarbetar även med regionens ledande aktivitetsbolag för att kunna erbjuda alla typer av aktiviteter.

Höglandsspelen

Enligt legenden är höglandspelen en 1000-årig tradition i Skottland där de olika klanernas bästa kämpar har mötts årligen för att kora den starkaste. Vi bygger våra spel på̊ några av de traditionella grenarna men har också̊ lagt till några moderna grenar som utmanar inte bara styrka utan även samarbete och påhittighet. Bland de grenar vi väljer ut för spelen finns bl.a. Stockstötning, rodd, tunnrullning, kärvkastning, laserlerduva, säckpipa och golf. Vi tävlar i lag som får representera olika klaner. Givetvis kan vi hjälpa er att ordna kiltar till deltagarna om ni på allvar vill krypa in i den skotska känslan.

Pris: 495 kr/person, minimipris 12 500 kr
Deltagare: upp till 100 personer
Tidsåtgång: 2 timmar

 

Segway

Följ med oss på en segwaytur eller kör en rolig tävling på teknikbana. Vi har 11 stycken Segway x2, dvs. den bästa modellen som passar för alla att köra, Segway x2 är utrustad med bredare hjul vilket gör dem stabilare och mer terränggående. Detta gör att vi kan köra på̊ nästan alla underlag. Alla kan köra segway och man lär sig på̊ bara några minuter. Våra instruktörer ger er en grundlig genomgång och sedan kör vi en vacker tur i naturen eller inne i stan. Om ni är större grupper kan vi hyra in fler segways för turkörning eller använda segwaysen för att göra en rolig aktivitet där vi tävlar på̊ teknikbanor eller kombinerar den med andra aktiviteter t.ex. skytte.

Pris: 5 500 kr+ 495 kr/person, minimipris: 9 500 kr
Deltagare: upp till 10 personer/tur
Tidsåtgång: 1 timme

 

300 sekunder

300 sekunder är vår populära inomhus teamtävling! Aktiviteten bygger på att man i lag möter varandra parallellt vid 6 stationer, och under tidspress måste jobba tillsammans för att lyckas lösa de problem som de ställs inför. 5 övningar görs i en grundomgång och allt avgörs sedan i en rafflande final. Deltagarna kommer att få nyttja hela sitt förråd av humor, intelligens och planeringsförmåga samt testa sina gränser, men mer mentalt, än fysiskt. Aktiviteten passar alla, såväl gammal som ung! Aktiviteten utförs inomhus.

Pris: Startavgift 3 500 kr + 300 kr/person
Deltagare: från 6-20 personer
Tidsåtgång: ca 1 timme

 

Vin- eller champagneprovning

Provning hålls av en av våra sommelierer som blir er siceron i vinets värld där ni får en grundutbildning. För grupper som består av max 12 deltagare sker provningen i vår vinkällare eller i en salong, beroende på önskemål. Vid grupper med fler än 12 personer, sitter ni i en rymlig lokal alldeles intill vinkällaren.

Pris: från 5 500 kr exklusive dryck
Deltagare: upp till 100 personer
Tidsåtgång: ca 1,5 timme

 

Musikfrågan

Spontan musiktävling som passar lika bra före middagen som till kaffet. Vild poängjakt med frågor, sång och party! Vår trubadur och programledare delar in er i grupper och tävlingen kan börja. 1 timmes underhållande och engagerande aktivitet! Detta är en kort sammanfattning av något som bör  upplevas!

Pris: 8 800 kr
Deltagare: upp till 100 personer.
Tidsåtgång: ca 1 timme.

 

Spelet

Levande spelpjäser, onödigt stor tärning och gigantisk spelplan! Visa dina kunskaper i allmänbildning, skådespeleri, allsång, TV, film, sport, mm, mm… Tävla mot kollegorna i det ultimata sällskapsspelet!

Pris: 10 200 kr
Deltagare upp till 60 personer
Tidsåtgång: ca 1 1⁄2 timme

 

Destination X

En spännande poängjakt med hela världen som spelplan! Tio hemliga destinationer – fem poängnivåer. Vart i världen befinner vi oss? Det är upp till DIG att lista ut!

Pris: 10 200 kr
Deltagare: upp till 60 personer.
Tidsåtgång: ca 1 1⁄2 timme.

 

Trubadur

För en mångsidig och flexibel form av underhållning rekommenderar vi någon av våra trubadurer. Allt ifrån visor till rock! Akustiskt eller med rejäl utrustning som får trubaduren att låta som ett helt band. Ni bestämmer själva vilken inriktning kvällen ska ha.

Pris: från 10 200 kr

 

Challenge

Ett av målen med denna aktivitet är att alla deltagare skall kunna bidra med poäng utefter deras egna förmågor. Det gäller för varje lag att utnyttja lagmedlemmarnas styrkor och unika färdigheter på̊ bästa sätt. Lagen sätts på̊ prov vad gäller delegering, arbete under tidspress, samarbetsförmåga och kreativitet. Gruppen delas in i lag om 4-6 personer. Varje lag får var sin ryggsäck fylld med verktyg, material, digitalkamera och ett uppdragshäfte. Nu gäller det för laget att samarbeta, planera, koordinera, ta initiativ, ha kul och vilja mycket, för att kunna lösa så många uppgifter som möjligt. Vid målgången skall varje lag redovisa för övriga de praktiska uppdrag dom löst. Därefter lämnar lagen in digitalkameror och övrig utrustning till tävlingsledningen som sammanställer resultaten. Prisutdelning sker ca 30 minuter efter att alla lag lämnat in sina uppdragshäften.

Pris: 11 000 kr + 1 100 kr/lag 4-6 personer per lag (för grupper över 100 personer är startavgiften 22 000 kr)
Deltagare: 20 personer och uppåt
Tidsåtgång: 1,5 – 2 timmar

 

RIB Charter

Att åka RIB-båt är att få en härlig naturupplevelse serverad. Den friska fartvinden, närheten till vattnet samt den fantastiska naturen är vad denna upplevelse handlar om. Kanske en kulturell resa till vikingarnas Birka eller varför inte en tur till något av de slott som omgärdar Mälaren där vi avnjuter champagne innan vi vänder hemåt igen? Alternativt att vi kombinerar resan med en tur till Puls Camp – en av Sveriges största höghöjdsbanor! Personlig utrustning: Till samtliga passagerare tillhandahåller vi en varm overall, mössa, vantar och skidglasögon!

Prisexempel: från 12 500 kr
Deltagare: 12 personer/RIB
Tidsåtgång: 1 timme – heldags turer

 

Nerver av stål

Nerver av stål är en rolig och utmanande inomhustävling som alla kan vara med på̊. Deltagarna delas upp i lag och där man sedan möter de andra lagen i 12  olika utmaningar. Varje lag väljer ut en lagkamrat per omgång som skall möta de övriga lagens utmanare. Efter varje utmaning  väljer man ut en ny lagmedlem, vilket gör att alla får göra minst 2 utmaningar under denna hektiska timme. Något som kan vara mer än tillräckligt av nervspänning för de flesta! Övriga deltagare är publik och glada påhejare! Koncentration, smartness och fokusering är tre mycket användbara egenskaper under denna nervkittlande aktivitet. Klädsel: Aktiviteterna utförs inomhus.

Pris: startavgift: 3 500 kr + 350 kr/person
Deltagare: 6 – 30 personer
Tidsåtgång: ca 1 timme

 

Checkpoint 59

En aktivitet som passar alla. Den är rolig, lagom fysisk och samarbetet kommer till sin yttersta spets. Gruppen delas upp i lag om 4-8 personer. Varje lag får utse varsin lagkapten som tilldelas en COM-radio och en karta med 16 kontrollpunkter. Övriga i laget erhåller endast en COM-radio. Lagkaptenens uppgift är att via radio styra laget till rätt plats och lagets uppgift är att lita och följa de direktiv som lagkaptenen ger. En viktig detalj är att lagen endast har 59 minuter på̊ sig att hitta alla kontroller. Detta är en utomhusaktivitet. Klädsel anpassas efter rådande väderlek.

Pris: 395 kr/person, minimipris 5 500 kr
Deltagare: 6 – 100 personer
Tidsåtgång: 1 timme

 

420 Sekunder

420 sekunder är en galet rolig och populär teamtävling! Aktiviteten bygger på̊ att man i lag möter varandra parallellt vid 6 stationer, och under tidspress måste jobba tillsammans för att lyckas lösa de problem som de ställs inför. 5 övningar görs i en grundomgång och allt avgörs sedan i en rafflande final. Deltagarna kommer att få nyttja hela sitt förråd av humor, intelligens och planeringsförmåga samt testa sina gränser, men mer mentalt, än fysiskt. Aktiviteten passar alla, såväl gammal som ung! Aktiviteten utförs utomhus = kläder efter väder.

Pris: Startavgift 3 500 kr + 300 kr/person.
Deltagare: 6 – 180 personer
Tidsåtgång: ca 1,5 timme

 

Flottbygge

Har du någon gång drömt om att segla jorden runt? Då kan detta vara en bra start. Denna aktivitet är lämplig för grupper som söker både tävlingsmoment och vill förbättra samarbetet inom gruppen under kreativa former. Gruppen delas in i lag om 4-6 personer. Med hjälp av flyttunnor, rep och virke skall varje lag designa och konstruera varsin flotte. Allt avslutas med ett tävlingsrace där alla flottar och deras besättningsmän ställs på̊ prov. Under denna aktivitet är det förbjudet att vara påverkad av alkohol och/eller mediciner. Detta är en utomhusaktivitet. Klädsel anpassas efter rådande väderlek.

Pris: 2 200 kr/flotte, minimipris 7 500 kr
Deltagare: upp till 200 personer
Tidsåtgång: 1 – 1,5 timmar

 

Årets Utomhuskockar

För oss innebär matlagning en möjlighet att umgås och lära känna människor under trevliga och avslappnade förhållanden. Att detta sker under primitiva förhållanden och över öppen eld gör upplevelsen extra speciell. Årets utomhuskock är en aktivitet för gruppen som vill laga mat utomhus. Råvarorna håller högsta kvalitet och kan anpassas efter era önskemål. Allt övervakas av en utbildad kock som givetvis ger tips och förslag. Gruppen delas in i lag om max 6 personer. Varje grupp tilldelas utrustning och råvaror och skall med dessa komponera och tillreda en två̊- eller trerätters middag. Under tiden som deltagarna avnjuter middagen bedömer vår jury de tävlande lagens bidrag. Allt avslutas med en prisceremoni där vi korar Årets Utomhuskockar.

Pris: 995 kr/person, minimipris 25 000 kr
Deltagare: upp till 60 personer
Tidsåtgång: 2 timmar och uppåt

 

Kajakpaddling

Få saker får dig att komma så nära naturen som en kajaktur. I stabila en- eller tvåmans kajaker paddlar vi i skärgården eller Mälaren. Vi lägger upp rutten efter väder, vind och gruppens förmåga. Våra guider är mycket erfarna och kunniga så säkerheten ligger hela tiden på̊ en mycket hög nivå̊ samtidigt som ni får många tekniktips. Under denna aktivitet är det förbjudet att vara påverkad av alkohol eller mediciner.

Pris: 750 kr/person, minimipris 7 500 kr
Deltagare: upp till 50 personer
Tidsåtgång: 2 – 4 timmar